6 december 2022: De kloof in de samenleving

Lezingen

In de 21e eeuw is de liberale democratie onder druk komen te staan op een wijze die voorheen maar weinigen hadden kunnen vermoeden. Zowel externe als interne krachten bedreigen de liberale democratie in haar voortbestaan. In deze lezing zal Gert Jan Geling ingaan op deze bedreigingen voor de liberale democratie, en dan met name op de stelling dat de liberale democratie vooral ook een bedreiging voor zichzelf kan vormen.


Spreker: Gert Jan Geling, is docent Integrale Veiligheidskunde aan de Haagse Hogeschool. Aan de Universiteit Leiden doet hij promotieonderzoek naar ex-moslims, het verlaten van de islam en horizontale godsdienstvrijheid in Nederland.
Hij schreef meerdere boeken: In 2018 samen met Gerben Bakker Over Politieke Correctheid (genomineerd voor de Socratesbeker en voor de Prinsjesboekenprijs). In 2020 Ik hou van Holland; pleidooi voor patriottisme.
Hij is kernlid van de Belgische denktank Liberale.

Muziek: Rob Gravelotte. Hij speelt en zingt zowel eigen muziek als oude pop 60-70, oude jazz, stomp, blues, jazzballades, bossanova en samba.

Locatie : Scheltema, Marktsteeg 1 te Leiden.

Tijden: Muziek: 19.40 uur;
             Lezing: 20.00 – 20:45 uur;
             Pauze met muziek: 20:45-21:05;
             Discussie ca. 21.05;
             Einde ca. 22.00 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

.