Organisatie

Science Café Leiden

Science Café Leiden is een stichting zonder winstoogmerk en wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. Op dit moment bestaat Science Café Leiden uit de volgende mensen: Nelly van der Hoeven, Willem Mostert, Ron Cohen, Carin Helgers, Bas Kleijweg, Peter-Paul Sloekers, Paul Dubber en Annelies Kosijungan.

Ik ben Nelly van der Hoeven en heb als statistisch bioloog een eigen adviesbureau, Ecostat (www.ecostat.nl). Daar draag ik met statistiek en wiskundige modellen bij aan biologisch onderzoek, vooral gericht op toxicologisch en ecologische vraagstellingen. Buiten mijn eigen vakgebied ben ik geïnteresseerd in een breed scala van natuurwetenschappelijk, medisch en sociaal onderzoek. Het Science Café zie ik als een ideaal platform om de resultaten van allerlei onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken. Naast mijn eigen onderzoek lees ik graag toegankelijke wetenschappelijke boeken over allerlei, meestal natuurwetenschappelijke, onderwerpen.

Willem SCL portret png

Willem Mostert werkt bij Progress-PME als consultant binnen de farmaceutische- en biotech industrie. Als consultant houd ik mij bezig met project management of ad interim management binnen deze industrie. Daarnaast ben ik gestart met de opleiding natuurwetenschappen aan de Open Universiteit wat mij een enorme verbreding en kennis geeft. Science Café Leiden biedt mij tevens de mogelijkheid om met diverse onderwerpen in aanraking te komen en geniet van gepassioneerde sprekers die hun specialiteit naar voren brengen. Buiten deze activiteiten vind ik het leuk om te zeilen, wintersporten en het lezen van populair wetenschappelijke tijdschriften.

13 02 16 - RON

Ron Cohen heeft als achtergrond medische biologie, IT en bedrijfskunde. “De natuur in al haar facetten is een zeer efficiënt en dynamisch systeem. Processen hebben mij altijd geboeid en de natuur is hierbij een goede inspiratiebron gebleken. Het science café biedt mij de gelegenheid om van de nieuwste ontwikkelingen in diverse vakgebieden op de hoogte te blijven.”

Paul Dubber Na 40 jaar werkzaam geweest te zijn in de ICT, geniet ik sinds 2017 van de vrijheid die het pensioen mij oplevert. Ik heb nu alle tijd voor mijn hobby’s, waaronder lezen en meerdaagse fietstochten. Daarnaast heb ik mij altijd geïnteresseerd in geschiedenis, politiek en wetenschappelijke ontwikkelingen. Met name voor dat laatste is het Science Café een welkome aanvulling.

2016 Carin

Carin Helgers heeft zich na haar opleiding middelbare detailhandel school en propedeuse commerciële economie & communicatie in de zakelijke dienstverlening gestort: “Ik ben werkzaam geweest bij uitzendbureaus, verzekeraar/bankwezen, een koeriersbedrijf en een zorginstelling. Momenteel ben ik bezig met een coachingopleiding vrijwilligerswerk maar wegens gezondheidsredenen niet meer zo werkzaam als voorheen. Naast hobby’s als toneel, muziek luisteren en schrijven/lezen ben ik geïnteresseerd in diverse onderwerpen.”

Bas Kleijweg heeft een achtergrond in Engelse taal en cultuur en literatuurkunde, maar interesseert zich ook voor wetenschap. De afstand tussen alfa en bèta is niet zo groot als men vermoedt. Naast studie en werk hou ik mij ook bezig met schrijven, over trans-Atlantische vraagstukken bij JASON Magazine en over muziek bij 3voor12 Leiden. Ook doe ik graag mee aan dichtwedstrijden. Als laatste ben ik recentelijk begonnen met helpen bij Live071, een muziekprogramma van Sleutelstad.FM op de zondagavond. Science Café Leiden past in het verlengde van zowel mijn interesse in muziek als honger naar kennis.

Annelies Kosijungan Opgeleid als socioloog, specialisatie methoden en technieken van onderzoek. Een socioloog wil graag maatschappelijke problemen oplossen met gebruik van wetenschappelijke inzichten. Mijn kennisterrein is onderwijs, diversiteit en beeldvorming. Ik hou van kunst, muziek en literatuur en ben benieuwd naar wetenschappelijke ontwikkelingen. Verbazing, ontsluiering, wat is er mogelijk, wat weten we (nog) niet zijn hierbij leidend. Daarom ben ik bij het Science Café op mijn plek. De resultaten van inspanningen die verricht worden door wetenschappers, willen wij voor het voetlicht brengen. Gelukkig zijn er veel wetenschappers bereid om hun passie en kennis met ons te delen.

Peter-Paul Sloekers Na een opleiding als medicus en met enige ervaring in wetenschappelijk onderzoek ben ik nu werkzaam in de IT voor het ontwikkelen van software voor het kleinbedrijf en het maken en onderhouden van websites. Mijn liefde voor kennis is gebleven en ik sta altijd weer versteld van alle ontwikkelingen en nieuwe inzichten in de wetenschap. Ik vind het ook knap waar wij als klein landje allemaal toe in staat zijn. Zodoende ook voldoende stof voor lezingen.