Organisatie

Science Café Leiden

Science Café Leiden is een stichting zonder winstoogmerk en wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. Op dit moment bestaat Science Café Leiden uit de volgende mensen: Nelly van der Hoeven, Willem Mostert, Ron Cohen, Carin Helgers, Bas Kleijweg en Lolke Boonstra.

Nelly

Ik ben Nelly van der Hoeven en heb als statistisch bioloog een eigen adviesbureau, Ecostat (www.ecostat.nl). Daar draag ik met statistiek en wiskundige modellen bij aan biologisch onderzoek, vooral gericht op toxicologisch en ecologische vraagstellingen. Buiten mijn eigen vakgebied ben ik geïnteresseerd in een breed scala van natuurwetenschappelijk, medisch en sociaal onderzoek. Het Science Café zie ik als een ideaal platform om de resultaten van allerlei onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken. Naast zelf onderzoek doen en het lezen van toegankelijke wetenschappelijke boeken, ben ik ook actief in de Leidse schaatsclub, IJVL.”

Willem SCL portret png

Willem Mostert werkt bij Progress-PME als consultant binnen de farmaceutische- en biotech industrie. Als consultant houd ik mij bezig met project management of ad interim management binnen deze industrie. Daarnaast ben ik gestart met de opleiding natuurwetenschappen aan de Open Universiteit wat mij een enorme verbreding en kennis geeft. Science Café Leiden biedt mij tevens de mogelijkheid om met diverse onderwerpen in aanraking te komen en geniet van gepassioneerde sprekers die hun specialiteit naar voren brengen. Buiten deze activiteiten vind ik het leuk om te zeilen, wintersporten en het lezen van populair wetenschappelijke tijdschriften.

13 02 16 - RON

Ron Cohen heeft als achtergrond medische biologie, IT en bedrijfskunde. “De natuur in al haar facetten is een zeer efficiënt en dynamisch systeem. Processen hebben mij altijd geboeid en de natuur is hierbij een goede inspiratiebron gebleken. Het science café biedt mij de gelegenheid om van de nieuwste ontwikkelingen in diverse vakgebieden op de hoogte te blijven.”

2016 Carin

Carin Helgers heeft zich na haar opleiding middelbare detailhandel school en propedeuse commerciële economie & communicatie in de zakelijke dienstverlening gestort: “Ik ben werkzaam geweest bij uitzendbureaus, verzekeraar/bankwezen, een koeriersbedrijf en een zorginstelling. Momenteel ben ik bezig met een coachingopleiding vrijwilligerswerk maar wegens gezondheidsredenen niet meer zo werkzaam als voorheen. Naast hobby’s als toneel, muziek luisteren en schrijven/lezen ben ik geïnteresseerd in diverse onderwerpen.”

Bas Kleijweg heeft een achtergrond in Engelse taal en cultuur en literatuurkunde, maar interesseert zich ook voor wetenschap. De afstand tussen alfa en bèta is niet zo groot als men vermoedt. Naast studie en werk hou ik mij ook bezig met schrijven, over trans-Atlantische vraagstukken bij JASON Magazine en over muziek bij 3voor12 Leiden. Ook doe ik graag mee aan dichtwedstrijden. Als laatste ben ik recentelijk begonnen met helpen bij Live071, een muziekprogramma van Sleutelstad.FM op de zondagavond. Science Café Leiden past in het verlengde van zowel mijn interesse in muziek als honger naar kennis.

2016 lolke

Lolke Boonstra is netwerkspecialist bij de Technische Universiteit Delft. Ontsluiten van kennis is een belangrijke drijfveer in zijn leven. Het netwerk is niet het doel maar de ontsluiting van onderwijs en onderzoek is het doel. Hiervoor was hij werkzaam in de universitaire bibliotheek automatisering. In Leiden is hij verder actief bij de handbal vereniging Saturnus, als backbencher in de lokale politiek en wil hij het credo LeidendeLeukste zoveel mogelijk uitdragen. ScienceCafeLeiden is een leuke plek om beide punten uit te kunnen dragen.

Comments are closed.