Logo Science Café Leiden

29 november 2011: Keuzemogelijkheden voor een moderne krijgsmacht

Verslag

Duur                         : 20:00 – 22:00 uur
Publiek                    : 14 personen
Lezing                      : Kol-Vlieger b.d. Drs. A. Tjepkema
Divertissement      : Fabian

Anne Tjepkema hield een lezing die bestond uit twee gedeelten. Het eerste gedeelte betrof een historisch perspectief, waarin hij de volgende onderwerpen aanstipte.

In het tweede gedeelte behandelde Tjepkema de toekomstmogelijkheden voor de krijgsmacht.

De lezing kende zijn eigen publiek: buitengewoon geëngageerd en betrokken bij het onderwerp. De inleider had op iedere vraag uit het publiek een vlot en bevredigend antwoord, waar mogelijk met de nodige humor. Deze bijeenkomst heeft waarschijnlijk voor enkelen de drempel tot het deelnemen aan de Science Café bijeenkomsten aanzienlijk verlaagd.

Fabian maakte de verwachting geheel waar. Hij speelde en zong prachtige eigen composities, geïnspireerd op Spaanse muziek, blues en hiphop. De uitzondering werd gevormd door één cover: ‘When the Saints go marching in’, maar dat onderging met slide-guitar een dusdanige oorspronkelijke bewerking (ook in de betekenis van: ‘terug naar de oorsprong’) dat het een geheel nieuw nummer werd. Ook het eigen werk werd met zoveel overtuiging gebracht dat in de hal toevallig passerende jongedames bijna waren aangeschoven om ook de lezing mee te maken. De performance van Fabian kent een aanstekelijke percussieve presentatie en een prima microfoontechniek. Hij zou de vaste begeleider van Science Café bijeenkomsten kunnen zijn.

Email ons | ©2010 Science Café Leiden | Disclaimer & Colofon